Jongdementie

Onze partners

Jongdementie is een verzamelnaam voor vele vormen van dementie met één belangrijke gemeenschappelijkheid: de dementie begint voor de leeftijd van 65 jaar. Ondertussen zijn er heel wat centra met expertise over jongdementie. Bosstraat 7a werkt nauw met hen samen.

expertisecentrum-dementie

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Het ECD ondersteunt zorg en begeleiding van personen met dementie en hun omgeving binnen de professionele Vlaamse zorg- en begeleidingscontext.

Jong Dementie

Jongdementie.info wordt levendig gehouden door vier organisaties die de handen in elkaar sloegen met als doel grensoverschrijdende informatie en advies over jongdementie te verstrekken.

infopunt-dementie

Infopunt dementie

Infopunt voor mensen met dementie en hun familieleden. We doen aan netwerkzorg voor personen met dementie in Noord-Limburg.

alzheimer-liga

Alzheimer Liga

De Alzheimer Liga Vlaanderen is een patiëntenvereniging en een vrijwilligersorganisatie. De Liga ziet een Vlaanderen waar mensen bewust omgaan met dementie.

Dementie Limburg, verwijsgids

In de Verwijsgids Jongdementie Limburg staan alle ondersteuningsmogelijkheden en zorg- en hulpverleningsinitiatieven gebundeld. Die informatie is bedoeld voor personen met jongdementie en hun naasten..

dementie-op-jonge-leeftijd

Dementie op jonge leeftijd

Het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’ is voor jonge mensen met dementie, hun familie en hulpverleners de moeite waard om te lezen. Het geeft een allesomvattend beeld over dementie op jonge leeftijd.

011 61 05 80
phone