Familieparticipatie

Familieparticipatie

Familie, actief betrokken

We werken met tweerichtingsverkeer, volgens de principes van geven en nemen. We vragen van de familie een actieve betrokkenheid. Dat is vrijwillig, maar we rekenen er wel op. Als we een individuele manier van werken willen, hebben we ook familie en vrienden nodig om dat te kunnen garanderen. Daarom is familieparticipatie in Bosstraat 7a heel belangrijk.

Zo kunnen familie en vrienden betrokken zijn bij een uitstap, met enkele bewoners naar de markt gaan of een terrasje doen. Op een avond een spelletje spelen, of samen een film kijken. Een lekkere maaltijd bereiden en gezellig samen aan tafel.

We gaan graag in gesprek met familie en vrienden om te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen. We rekenen op wekelijks engagement van elk netwerk en/of eventueel op afroep voor uitstappen of extraatjes. We werken ook hier op maat. We kijken naar de mogelijkheden van vrienden en familie en bouwen daar samen op verder.

Familie, rijk aanbod

Anderzijds zijn familie en vrienden steeds welkom. We schuiven graag een stoel, een bord of een bed bij. Heb je nood aan een gesprek of heb je vragen, dan kan je steeds terecht bij één van onze teamleden. Marijke en onze referentiepersoon dementie Melle Driesen, staan steeds klaar. Familie en vrienden mogen ons altijd aanspreken als ze op bezoek zijn. Wanneer er nood is aan een aparte babbel, dan plannen we graag samen iets in.

Lotgenotencontact vinden we belangrijk. Dat kan informeel zijn door een ontmoeting in de living, of formeel door op een infoavond of praatgroep. Dat kan enkele keren per jaar doorgaan. Ook geïnteresseerde familieleden of bewoners die (nog) niet in Bosstraat 7a verblijven zijn welkom.

Ten slotte zijn we steeds opzoek naar verbeterpunten en groeimogelijkheden. Heb je een klacht of een verbeterpuntje gespot, aarzel dan niet en neem contact op.

011 61 05 80
phone